Melodifestivalen 2024 – deltävling 4

Melodifestivalcirkusen stannade till i Eskilstuna, eller ”Älsklingstuna” som Carina Berg uttryckte det.

Äh, vi går rakt på the votes of the SvBG jury:

 1. ”Happy That You Found Me” – Danny Saucedo
  (gick direkt till final som 1:a)
  Jag hade högt ställda förväntningar på Danny och jag blev verkligen inte besviken. Han är ju en grym sångare och ett superproffs. Och visst levererar han. Det var en glad låt som bara växte. Okej, den är kanske inte unik, men en av årets absolut bästa bidrag.
 2. ”Done Getting Over You” – Albin Tingwall
  (gick vidare till finalkval som 3:a)
  Albin blev två i Idol 2022. Här gör han ett mycket bra jobb med denna fartiga popdänga. Rytmen, snygga stämmor – och är det månne årets första tonartshöjning? (Minns inte) Snygg bakgrund dessutom. Gillade mycket.
 3. ”It’s Not Easy To Write A Love Song” – Dotter
  (Gick direkt till final som 2:a)
  Dotter brukar alltid leverera. Så även i år. Även om hon haft röstproblem och att showen var lite väl lik Tattoo från förra året, så höll det med råge. Bra och vacker låt med en lite annorlunda melodi än vanligt. Det är bara positivt.
 4. ”Cirkus X” – Scarlet
  (gick vidare till finalkval som 4:a)
  Mycket intressant låt av denna metalduo. Det hände saker hela tiden. Definitivt en låt av Eurovisionkaliber. Eventuellt borde jag ha placerat den högre, men konkurrensen var hård i denna deltävling. Detta var för övrigt Ulrikas favoritlåt hittills i år.
 5. ”30 km/h” – Lia Larsson
  (blev 5:a)
  Återigen en epadunklåt. Tydlig trend bland årets bidrag. Lia Larsson har tydligen bara sjungit något år och hon ser sig inte heller som en sångerska, vilket tyvärr också hörs.
 6. ”En gång om sommaren” – Lasse Stefanz
  (blev 6:a)
  Väldigt förutsägbar låt av dansbandsveteranerna. Olle Jönsson har en väldigt välbevarad röst, det måste man ge honom. Men det som gör hela låten är den vackra fiolmelodin, signerat Jannike Stenlund från Lycksele.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.