Melodifestivalen 2024 – deltävling 3

Tredje deltävlingen sändes från Växjö. Programledarskapet fick en liten injektion av att Carina Bergs vänner Christina Meltzer och Caroline Gynning deltog. Björn Gustafsson kompletterade med ett roligt standupnummer som bad boy, med mycket roliga exempel

Här kommer rösterna från the SvBG jury:

 1. ”Effortless” – Jacqline
  (gick direkt till final som 1:a)
  Viiiilken bra låt! Basen, harmonierna, rytmen, sången. Det här är den klart bästa låten hittills i år. Jacqline blev tvåa i Idol 2021 och var väldigt duktig redan då. Kul att hon har fått jobba med en riktigt bra låt som matchar hennes stora kompetens.
 2. ””Give My Heart A Break” – Cazzi Opeia
  (gick direkt till final som 2:a)
  Glad, färgsprakande och positiv låt. Lite annorlunda, vilket var ganska väntat från Cazzi Opeias sida. De gillar jag. Ingen tvekan om att det var min andra finallåt för kvällen. Den påminner förresten lite om The Monikers bidrag ”Oh My God!” från 2011.
 3. ”För dig” – Klaudy
  (gick vidare till finalkval som 3:a)
  Klaudy var en ny positiv bekantskap för mig. Han hade skrivit låten tillsammans med Åke Olofsson från Den Svenska Björnstammen. Låten var fascinerande och höll kvar intresset mer än många andra låtar gör. Klart pluspoäng för det.
 4. ”Take My Breath Away” – Kim Cesarion
  (blev 6:a)
  Kim Cesarion är en duktig sångare som framför att clublåt som tyvärr aldrig riktigt lossnade. För mig blir det mer som bakgrundsmusik, även om den inte var dålig.
 5. ”Aldrig mer” – Clara Klingenström
  (blev 5:a)
  Clara hade ett riktigt bra bidrag i Mello för några år sen. Den här ligger inte riktigt på samma nivå, även om den är helt okej.
 6. ”I Won’t Shake (La La Gunilla) – Gunilla Persson
  (gick vidare till finalkval som 4:a)
  Varför måste den här typen av låtar/artister vara med? Svag sång där bakgrundssångarna hörde mer. Refrängen var väl lite catchy, men det räcker verkligen inte. Nej tack säger jag. Inte ens som utfyllnad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.