Melodifestivalen 2024 – Inför finalen

Ikväll är det dags för den efterlängtade finalen av Melodifestivalen. Många tycker det är för många dåliga låtar varje år – och jag kan hålla med när det gäller deltävlingarna – men när det vankas final så är det alltid en knippe mycket starka låtar, bara nån enstaka som, enligt mig, inte brukar hålla måttet. Visst saknar jag Elisa Lindström och Albin Tingwall på plats ikväll, men det här blir bra. Det är faktiskt inte en enda låt jag inte tycker hör hemma här. Efter att ha lyssnat på finallåtarna på Spotify vill jag rangordna dem på följande sätt, helt utifrån vad jag tycker och känner:

 1. ”Effortless” – Jacqline
 2. ”Happy That You Found Me” – Danny Saucedo
 3. ”Unforgettable” – Marcus & Martinus
 4. ”Light” – Annika Wickihalder
 5. ”Heroes Are Calling” – Smash Into Pieces
 6. ”When I’m Gone” – Maria Sur
 7. ”Back To My Roots” – Jay Smith
 8. ”Give My Heart A Break” – Cazzi Opeia
 9. ”Dragon” – LIAMOO
 10. ”It’s Not Easy To Write A Love Song” – Dotter
 11. ”Que Sera” – Medina
 12. ”Awful Liar” – Lisa Ajax

Kommentar: Det är verkligen svårtippat i år. De flesta är jämnbra. Nästan vem som helst kan vinna och skulle göra oss stolta i Malmö i maj. Men samtidigt måste jag utgå från den känsla låtarna lämnar efter sig. De två första gör mig extra glad, vilket gör att det är en självklarhet att placera dem där. Marcus & Martinus skulle också kunna ta hem sångfågeln, inte minst för att jag misstänker att det är en favorit i utlandsjurygrupperna. Sammantaget är det dock Jacqline som får min röst ikväll. Hoppas bara att hennes röst håller (annars får hon, som sagt, min röst, hehe, stackarn). Nu blir det lite andra saker göra idag innan vi bänkar oss vid 20-tiden ikväll.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.