Melodifestivalen 2023 – deltävling 4

Malmö blev sista hållplatsen för årets deltävlingar, innan slutspelet börjar nästa helg. Detta var den klart bästa deltävlingen. Solklart. Och dessutom ett Carolapotpurri med oväntade versioner av hennes vinnarlåtar genom åren. Höjdare.

Här kommer rösterna från the SvBG jury:

1. ”One Day” – Mariette
(Gick till semifinal som 4:a)
Mariette har alltid varit en stor favorit i alla år, så även detta bidrag. Detta är för mig den största utmanaren till Marcus & Martinus om slutsegern. Själva låten var en pepplåt med vacker melodi, som handlade om att det inte finns någonting du inte klarar av. Må den ta sig förbi semifinalen och placera sig högt i finalen!

2. ”Gorgeous” – Axel Schylström
(Blev 5:a)
Låten handlade om att kunna se sig själv i spegeln och gilla det man sker. Bra budskap med andra ord. En intressant låt rent musikaliskt. Vacker sångröst och grym slutton. Säkert en växare, men synd att den inte får nån mer chans i det här sammanhanget.

3. ”Six Feet Under” – Smash Into Pieces
(Gick direkt till final som 2:a)
Melodiös hårdrock av bästa märke. Välproducerad låt. Gillade synthslingan extra mycket. Och sångrösten. Sen var det ju den där anonyma trummisen också. Kul att de gick till final.

4. ”Tattoo” – Loreen
(Gick direkt till final som 1:a)
Lite märklig låt, åtminstone vid första lyssningen. Nu fick den ju en andra chans pga att miljödemonstranter störde framförandet. Detta gjorde nog en del för poängen, för den var ju bättre redan andra vändan. Därför inser jag att jag sannolikt placerade låten lite för lågt, för det är garanterat en växare. Hursomhelst är den ju visuellt sett otroligt genomtänkt med en något klaustrofobisk inledning. Det blir spännande att se hur den går i finalen.

5. ”Where Did You Go” – Kiana
(Gick till semifinal som 3:a)
Kiana fyllde 16 år i lördags. Det firade hon på bästa sätt. Överraskande bra modern danslåt. Duktig tjej med bra röstresurser. Oväntat mörk sångröst. Hade låten tävlat i en annan deltävling hade jag garanterat placerat den högre upp. Bra att den får en chans till i semi.

6. ”Edelweiss” – Signe & Hjördis
(Blev 6:a)
Gullan Bornemarks barnbarn har vuxit upp i musikalisk miljö i generationer. Denna låt var mycket vacker och välstämd och hade lite Sarekkänsla. Tyvärr blev det alltför svårt i konkurrensen.

7. ”Mera mera mera” – Emil Henrohn
(Blev 7:a)
Emil Henrohn var duktig och framförde en lite annorlunda låt. Den var inte alls dålig, men var inte riktigt i min smak.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.