Melodifestivalen 2023 – Inför finalen

Nu är det inte länge kvar förrän vi sitter bänkade för att se finalen i årets Melodifestival. Innan dess ska det bloggas, poppas popcorn och göras sedvanlig bål på apelsinjuice och 7up Free. Resan fram till finalen må vara lång och något tröttande, men det finalfält som vaskas fram brukar innehålla många guldklimpar, så även detta år. Finalfältet är starkt. Jag har lyssnat lite på Spotify ett par dagar för att få lite mer hållbara åsikter än jag hinner få på en genomlyssning under deltävlingarna. Detta har inneburit att jag rangordnar finallåtarna på följande sätt, givetvis enbart utifrån vad jag tycker och känner:

1. ”Air” – Marcus & Martinus

2. ”Tattoo” – Loreen

3. ”One Day” – Mariette

4. ”Six Feet Under” – Smash Into Pieces

5. “Where You Are (Sávežan) – Jon Henrik Fjällgren, Arc North feat. Adam Woods

6. ”Never Give Up” – Maria Sur

7. ”Mer av dig” – Theoz

8. ”Where Did You Go” – Kiana

9. ”Royals” – Paul Rey

10. ”Släpp alla sorger” – Nordman

11. ”On My Way” – Panetoz

12. ”Rhythm Of My Show” – Tone Sekelius

Kommentar: Så här lär det ju inte sluta. Jag är ganska säker på att Loreen kommer att vinna. Alla pratar om henne och hennes låt (som jag inte ser som någon ny Euphoria). Men den är bra. Jag skulle kunna placera den överst, men gillar de andra något bättre. Mittenskiktet (5-9) är svårast att rangordna. Nordman kommer sannolikt högre upp, men i konkurrensen sätter jag den ändå först på 10:e plats. Ingen av låtarna kommer att göra bort sig ikväll, men jag skickar helst nån av de fyra första till Liverpool i maj. Om en liten stund börjar finalen. Lite kvar att göra…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.