Melodifestivalen 2024 – deltävling 2

I Göteborg briljerade Carina Berg med ett riktigt bra, seriöst, tal om den sjungande revolutionen i Estland från 1988 och framåt. Björn Gustafsson fortsätter med sin charmoffensiv. Kul att han verkar ska vara med hela resan.

Här är rösterna från the SvBG jury:

 1. ”Dragon” – LIAMOO
  (gick direkt till final som 1:a)
  Helt rätt val. Detta var enda självklara finallåten. LIAMOO är stensäker. Låten och framförandet var mycket mer gediget än kvällens övriga låtar.
 2. ”The Silence After You” – Dear Sara
  (gick vidare till finalkval som 3:a)
  Sara Nutti är en svensk-samisk sångerska som med en intressant sångröst levererar en vacker låt. Tyckte om den, inte minst för att den har skönare harmonier än låten som följer…
 3. ”When I’m Gone” – Maria Sur
  (gick direkt till final som 2:a)
  Maria Sur från Ukraina är ju en riktigt duktig sångerska som vi lärde känna vid förra årets Mello. I år var det en annan stil. Inga invändningar egentligen, men det är liksom inget extra. Okej, shownumret var riktigt bra.
 4. ”Ahumma” – C-Joe
  (blev 5:a)
  C-Joe är född i Sierra Leone, men uppvuxen i Gävle. Låttiteln är ett meditationsljud som ska inge lugn för välmåendet. Jag vet inte om det lyckades. Hursomhelst var det en medryckande afrobeatlåt. Synd att det inte var så rent hela vägen.
 5. ”Norrland” – Engmans kapell
  (blev 6:a)
  Folkrock från Hälsingland med Norrländskt tema. Bitvis helt okej, men svenska folket säger ”No no no no no no” till Norrland.
 6. ”Unga & fria” – Fröken Snusk
  (gick vidare till finalkval som 4:a)
  Kvällens masked singer levererar äkta epadunk. Visst är det trallvänligt och så, men det är inte inget speciellt i min smak. Det blir för simpelt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.