En massa frågor

Fullständigt namn
Anders Sven-Bertil Grahn

Födelsedatum
24 mars 1966

Födelseort
Arvidsjaur

Uppväxtort
Lycksele

Bostadsort
Umeå

Varit bosatt här:
Arvidsjaur (1966), Granbergsträsk (1966-68), Auktsjaur (1968), Fjällbonäs (1968-70), Lycksele (1970-86), Boden (1986-87), Uppsala (1987-92), Piteå (1992-93), Malå (1993-2000), Lycksele (2000-02), Piteå (2002-16), Umeå (2016-   )

Familj
Barnen Ren och Elias 😀

Min fru Ulrika <3

Sen handlar det väl om pappa Anders, mamma Iris, broschan Carl-Sören och hans barn Samuel, Frida och Isak, samt hans nya fru Marie

Längd
Peakade på 172 cm, men har väl börjat krympa är jag rädd

Vikt
För mycket… (ständig kamp)

Ögonfärg
Blå

Hårfärg
Mörkblond, men sakta grånande, i den mån håret finns/syns

Utbildning
9-årig grundskola, 3-årig Humanistisk linje på gymnasiet, 5-årig prästutbildning på Johannelunds Teologiska Institut i Uppsala, Gospellinjen på Solviks folkhögskola.

Klarar mig inte utan
Jesus, mina glasögon, mat

Intressen
Min tro (men det är å andra sidan mer än ett intresse!), musik i alla dess former, sport, släktforskning, pyssla med hemsidan, läsa böcker, snida i trä.

Favoritmat
Lasagne, sushi, tacos och tacogratäng.
Fast om jag var tvungen välja en maträtt jag skulle leva på resten av mitt liv, så valde jag nog spaghetti och köttfärssås (alternativt sushi).

Andra matupplevelser: ”Golden Special” på Golden Bar i Lycksele och ”Biff Matador” i Vasa.

Favoritdryck
Läsk: Apotekarnes Passionsfrukt eller Loka Citron
Kaffe: En hemmagjord cappuccino
Te: Russian Earl Grey eller Svart vinbär

Tre saker jag skulle ta med mig till en öde ö
Min familj, en Bibel och en hammock.

Favoritfilm
En oslagbar, men ovanlig, genre är ”romantisk actionkomedi”. Ytterst ovanlig som film, men några TV-serier har lyckats: t ex Mr & Mrs Smith och Chuck.

Favoritfilmer är annars till exempel: Roxanne, Some Kind Of Wonderful, Forrest Gump, Döda poeters sällskap, Stekta gröna tomater, Skicka vidare, Tro, hopp och kärlek, A Walk To Remember, Narnia, The Giver…

Favoritmusik
Allt möjligt, bara det är melodiöst och rytmiskt: gärna gospel, soul, dance, pop, rock, alternativ rock, fusion, jazz… det beror så mycket på tillfället… men allra mest är det nog pop som gäller.

Favoritartister
Kristna artister typ: TobyMac, dc Talk, Newsboys och B.I.G, men även andra, t ex: Michael Learns To Rock, The Corrs, Savage Garden, Lenny Kravitz, Owl City, Dirty Loops, Cory Wong, Cody Fry, September, Sheléa, … ja det skulle gå att räkna upp massor.

Glöm inte heller åttitalsbanden Pseudo Echo, Scritti Politti, Living In A Box, Spandau Ballet, Ultravox, After The Fire, Prefab Sprout, Münchener Freiheit, Nena…

Favoritlåt
Går inte att säga egentligen, det finns så många, men om jag bara får välja en enda så får det väl bli ”Jesus Freak” med dc Talk.

(Det som jag tycker är bäst just nu finns angivet på ”Prispallen” någonstans här på hemsidan)

Favoritprogram på TV
Favoritserier från förr: Seinfeld, Mr & Mrs Smith, Alias, Parker Lewis och andra lätta serier.. törs jag nämna Beverly Hills?

Favoritserier från senare tid: Scrubs, How I Met Your Mother, 2 ½ män, Svindlarna, White Collar, Chuck, The Blacklist, …

Annars gillar jag förstås att se sport av olika slag, samt olika nostalgiprogram, typ Mästarnas mästare, Så mycket bättre, Hitlåtens historia, Retro, 60’s, 70’s, 80’s, 90’s, etc.

(Det som jag tycker är bäst just nu finns angivet på ”Prispallen” någonstans här på hemsidan)

Favorittidning
Larson!, Fantomenkrönikan

Favoritförfattare
Stieg Larsson, Liza Marklund, Viveca Sten, Emelie Schepp, Håkan Nesser, Jo Nesbø, samt – inte minst – Charles Merrill Smith och hans böcker om Pastor Randollph

Bland kristna författare gillar jag t ex Magnus Malm och Max Lucado.

Favoritsport
Fotboll, ishockey, speedway, skidskytte, längdskidåkning, friidrott, cykel, mm…

Favoritidrottare
Oj, det finns så många…
Som barn var det ju Björn Borg och Ingemar Stenmark, men i modern tid? … Det får bli så här:

De som ännu är aktiva:
Moa Hjelmer, Angelica Bengtsson, Michaela Meijer, Lisa Gunnarsson, Armand Duplantis, Andreas Kramer, Kalle Berglund, Lovisa Lindh, Khaddi Sagnia, Daniel Ståhl, Charlotte Kalla, Ebba Andersson, Frida Karlsson, Linn Svahn, Johanna Hagström, Linn Sömskar, Britta Johansson Norgren, Hanna Öberg, Anna Magnusson, Mona Brorsson, Linn Persson, Stina Nilsson, Sebastian Samuelsson, Zlatan Ibrahimovic, Nils Höglander, m fl

Utländska:
Allyson Felix, Genzebe Dibaba, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø, bröderna Ingebrigtsen, Sam Kendricks, Mutaz Essa Barshim, m fl

De som slutat:
Magdalena Forsberg, Carolina Klüft, Gunde Svan, Torgny Mogren, Thomas Wassberg, Johan Olsson, Anna Haag, Emil Jönsson, Magdalena Pajala, Anders Södergren, Helena Ekholm, Per Elofsson, Björn Ferry, Ingemar Stenmark, Björn Borg, Jonas Björkman, Jocke Nyström, Mats Wilander, Peter Forsberg, Christian Olsson, Tony Rickardsson, Andreas Jonsson, Stefan Holm, Markus Näslund, Henrik och Daniel Sedin, Erica Johansson, Kajsa Bergqvist, Susanna Kallur, Fredrik Lindström, m fl

Utländska:
Carl Lewis, Jonathan Edwards, Jon Drummond, Maurice Greene, Usain Bolt, Felix Sanchez, Andreas Wenzel, Marit Björgen, Gary Lineker, Giuseppe Saronni, Greg Hancock, Astrid Uhrenholt Jacobsen, m fl

… och givetvis barnen till mina vänner och bekanta, som tävlar framgångsrikt i olika idrotter:
Nils Höglander (ishockey – som jag dessutom har döpt)
Joel Bergström (gocart – som jag också har döpt)
Sara Hagström (orientering)
Johanna Hagström (längdskidor)
Jacob Ahlsson (cykel)
Jonathan Ahlsson (cykel)
Oskar Norum (skotercross)

Favoritlag
Fotboll:
Herrar: Everton, Fulham, IFK Göteborg
Damer: Umeå IK, Sunnanå, Piteå IF

Ishockey:
Skellefteå AIK, sen jag visste att de fanns, dvs i mitten av 70-talet (och varför ska man överge sitt lag i medgång?)
Vancouver Canucks

Speedway:
Rospiggarna

Bibelord som betytt mycket
Ett bibelord som har betytt väldigt mycket är: ”Du är min tjänare, dig har jag utvalt och inte förkastat, frukta inte, ty jag är med dig, var ej modfälld, ty jag är din Gud. Jag styrker dig och jag hjälper dig, jag håller dig uppe med min rättfärdighets högra hand” (Jes 41:9b-10)

En ledstjärna i mitt jobb är detta: ”Ropa till mig, så vill jag svara dig och förkunna för dig stora och förunderliga ting, som du inte känner” (Jer 33:3) – Det finns alltid mer att upptäcka, mer som Gud vill ge oss.

Favoritpredikant
Arne Selander, Hans Johansson, Håkan Sunnliden, Anders Sjöberg, KG Larsson, Simon Jonsson, Linnéa Vikström, Mats Björk, m fl

Favoritpsalm
Sv Ps 313: ”Min Frälsare lever, jag vet att Han lever…”
Sv Ps 758: ”Herre, till Dig får jag komma”
Sv Ps 769: ”Gud, i Dina händer”

Drömmar för framtiden
Jag längtar efter att bli mer lik Jesus och att få fortsätta tjäna Honom på det sätt Han vill, gärna genom att ibland åka ut och hålla nån bibelhelg… att kunna vara en bra pappa och att få vara lycklig tillsammans med min familj…

Hemliga drömmar
Först och främst: att vara en väckelsepredikant som leder många människor till tro. Vidare skulle jag inte ha nåt emot att hitta en plattform där jag kan hålla på med musik, stand-up comedy och liknande. Sen har jag en stor dröm att en vacker dag skriva nån bok.

Platser jag gärna återvänder till
Stugan i Granbergsträsk. Inget slår en varm sommardag i ”Holken”.

Semestermål
Jag skulle gärna vilja åka runt i England, eller besöka Israel

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.