Inför Melodifestivalen 2021

Ljuset i mörkret så här års brukar, förutom Vinterstudion, vara Melodifestivalen. Då är det läge att sätta sig i favoritfåtöljen. Då är det läge att blanda den traditionella mellobålen bestående av sockerdricka och juice. Då är det läge att blogga efter varje deltävling. Och i morgon är det dags. Innan allt drar igång brukar jag försöka roa mig genom att kolla igenom artistarsenalen och lista vad som verkar vara intressant. Så här tänker jag inför årets upplaga – och jag tar det i bokstavsordning:

·      Nathalie Brydolf – var med i Idol för några år sen och lämnade inget åt slumpen.

·      Dotter – var så nära vinna förra året. Kanske blir det revansch i år?

·      Alvaro Estrella – kan verkligen sjunga.

·      Klara Hammarström – imponerade på mig i Mellon i fjol och hade nån annan låt under året som jag gillade. Det här kan också bli bra.

·      Kadiatou – imponerade häromåret i Idol.

·      The Mamas – kan det bli tredje året i rad? Inte otänkbart.

·      Tess Merkel – hur låter hon utan Alcazar?

·      Mustasch – kanske ingen vinnare, men precis vad tävlingen behöver.

·      Paul Rey – förra årets låt kom inte upp i mina förväntningar, men han är ju inte dålig.

·      Eric Saade – har sannolikt en riktigt bra låt, eftersom han ställer upp på nytt.

·      Danny Saucedo – skulle aldrig ställa upp om han inte har en kanonlåt.

·      Tusse – vann Idol häromåret. Med hans glädjestudsande personlighet och låtens låtskrivare så har vi en vinnarkandidat.

Utöver dessa finns förstås veteranerna Jessica Andersson, Charlotte Perrelli och Arvingarna. De levererar ju alltid, men jag vet inte om jag ändå är särskilt nyfiken längre. Jag hoppas dock att de kan överraska. Nu köööööör vi! Va? Okej, inte förrän i morgon… oops… men nu är jag redo i alla fall.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.