Jesu sju ord på korset [#6]

Ålidhems församling lägger under sju dagar ut musikandakter på vår YouTubekanal. Temat är Jesu sju ord på korset. Det blir några tänkvärda ord från mig och musik från församlingens musiker. Dagens musikandakt kan du hitta här.

Jag kände att jag ville dela med mig av mina texter här, men samtidigt komplettera andakten med att länka till annan sorts musik som kanske ligger mig något närmare hjärtat och som jag tror kan bredda bilden och förståelsen av Jesu sju ord på korset.


6. ”Det är fullbordat.”
(Joh 19:30)

När Jesus gått igenom allt detta lidande på korset är allt fullbordat och avklarat. Jesus säger – och vi anar triumfen i hans röst: ”Det är fullbordat

Allt som Jesus kom för att göra är nu avklarat. Hela skulden är nu betald. Jesus offrade sig själv för att vi skulle få leva. Jesus besegrar synden och döden och öppnar vägen till himlen och till gemenskap med Gud, redan här och nu. Allt som vi inte klarat av har nu Jesus fullbordat.

Vi minns de underbara orden som sammanfattar orsaken till att Jesus kom till världen: ”Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv. 17Ty Gud sände inte sin son till världen för att döma världen utan för att världen skulle räddas genom honom.” (Joh 3:16-17)

Vilken tröst det är! Allt är fullbordat! Jesu sjätte ord på korset påminner oss om att Jesus segrade på korset!

Bön
Tack Jesus för att du gav ditt liv på korset. Tack för att du fullbordat allt och segrade på korset. Du har segrat för evigt. Låt oss nu få leva tillsammans med dig i segerns verklighet, i uppståndelsen och ljuset. Amen.

Musik
“It Was Finished Upon That Cross” – CityAlight

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.