Jesu sju ord på korset [#5]

Ålidhems församling lägger under sju dagar ut musikandakter på vår YouTubekanal. Temat är Jesu sju ord på korset. Det blir några tänkvärda ord från mig och musik från församlingens musiker. Dagens musikandakt kan du hitta här.

Jag kände att jag ville dela med mig av mina texter här, men samtidigt komplettera andakten med att länka till annan sorts musik som kanske ligger mig något närmare hjärtat och som jag tror kan bredda bilden och förståelsen av Jesu sju ord på korset.


5. ”Jag är törstig.”
(Joh 19:28)

Tänk vilket lidande Jesus fick gå igenom. Han hade torterats nästan intill döden av de romerska soldaterna, blivit törnekrönt och tvingats bära sitt kors större delen av vägen. Han hade spikats fast på korset genom händer och fötter och hängts upp i den stekande solen. Inte undra på att han till slut säger: ”Jag är törstig”.

Jesus hade tidigare avböjt att dricka det bedövningsmedel de erbjudit (Matt 27:34). Hans lidande skulle även vara ett kroppsligt lidande, sånt som även du och jag möter i livet. 

Vilken tröst det är! Jesus vet vad det är att lida på alla plan. Det är ingen tvekan om att Jesu lidande var äkta. Han blev törstig. Det visar att Jesus är människa. Men det visar också att han skulle uppfylla alla profetior om honom. Det står t ex i Psaltaren: ”Min mun är torr som en lerskärva, tungan klibbar vid gommen.” (Ps 22:16)

Jesus behöver något att dricka för att sen kunna säga sina sista ord, ord som du och jag behöver få höra. Jesus behöver vatten, han som själv är och ger livets vatten har gett ut av sig själv, tömt sig själv på allt gudomligt, för att ge sitt liv i vårt ställe.

Jesu femte ord på korset påminner oss om att Jesus led för dig på korset!

Bön
Tack Jesus för att du gav ditt liv på korset. Tack för att du har delat våra villkor, även delat det största lidandet. Påminn oss om det när vi möter lidande i vårt liv. Låt oss nu få leva tillsammans med dig och bär oss genom mörkret till uppståndelsen och ljuset. Amen.

Musik
”Suffering Servant” – Dustin Kensrue

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.