Melodifestivalen 2022 – deltävling 4

I lördags var det den fjärde och sista deltävlingen i Melodifestivalen. Evenemanget hade nu flyttat till Friends Arena, eftersom Tomas Ledin sen länge bokat Avicii Arena för sitt 70-årsfirande. Jag är rätt säker på att hans jubileumskonsert var mer sevärt än detta, ty det var det klart svagaste startfältet i år.

Så här ser the votes från the SvBG jury ut:

1. ”Run To The Hills” – Klara Hammarström
(Gick direkt till final som 1:a)
Klara hade som vanligt spektakulära scenkläder. Det lägger alltid någon extra vikt i vågskålen. Detta var också kvällens enda riktiga upptempolåt, vilket gjorde att den stack ut lite. Den var kanske inte så speciell i sig, men en klar vinnare ändå, både för mig och svenska folket.

2. ”Higher Power” – Anna Bergendahl
(Gick vidare till semifinal)
Detta var en rätt väntad låt av Anna Bergendahl, dock inte lika stark som tidigare års bidrag. Men jag gillade verkligen texten, som enligt Anna själv handlade om ”hopp och tröst när det är som svårast”. Väl värd sin semifinalplats i alla fall, även om jag placerade den högre upp.

3. ”La Stella” – Tenori
(Blev 6:a)
Här trodde jag faktiskt att svenska folket skulle rösta mer på de två operasångarna, för det var en ovanligt lyckad kombo av opera och pop. Men det är samtidigt en svår genre. Det blir ofta en vattendelare och det är nog bara ”La Voix” som riktigt lyckats i historien. Jag tyckte att Tenori gjorde det bra. Trummorna och kompet gjorde mycket för helheten och låten spred glädje. Dessutom hade jag gärna sett att de sjöng på italienska hela vägen.

4. ”The End” – Angelino
(Blev 5:a)
Jag gillade Angelinos röst, inte minst raspet. Det var en låt som växte efterhand och landade på ”helt okej- nivå”. Dock var det lite svajigt. Det är svårt att få till en klockren falsett live och det tog udden av hela framförandet. Sannolikt kommer studioversionen att vara bättre.

5. ”In i dimman” – Medina
(Gick vidare till final som 2:a)
Jag hade mycket höga förväntningar på Medina, men jag är mycket kluven. Låten var lite för beskedlig. Förhoppningsvis är det en låt som växer för varje lyssning. Just därför är den värd sin finalplats. Jag gillar duon. Sköna typer.

6. ”Till Our Days Are Over” – Lillasyster
(Gick vidare till semifinal)
Det handlade om melodiös hårdrock, men efter en stund insåg jag att det här var en typisk dansbandslåt med lite distade gitarrer och raspigare sångröst. Egentligen gillade jag låten, men verkligen inte det upp-och-nervända korset. Kalla mig fånig, men det drar ner mitt betyg.

7. ”Synd om dig” – Malin Christin
(Blev 7:a)
Det började med ett vackert pianospel. Musiken, sångerskan och budskapet var bättre än den något platta och krångliga texten. Men den kanske betyder något för någon annan än jag – och då är ju allt som det ska.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.