Melodifestivalen 2022 – deltävling 3

Ojojoj, här kommer Johanna Nordström in som programledare vid sidan av Oscar Zia. Och som hon dominerar! Hon är så rolig! Hon skulle klara av ett huvudledarskap i Mello med den äran ett annat år. (På samma sätt skulle jag gärna se mer av Farah Abadi). Kvällens startfält var riktigt bra – och toppen hårdnar. Här sällar sig två nya låtar till mina vinnarkandidater. Mer om det här nedanför.

För här kommer the votes of the SvBG jury:

1. ”Best To Come” – Lisa Miskovsky
(Gick vidare till semifinal)
Här hade jag stora förväntningar och som de infriades! Det var så vackert, så snyggt producerat att jag nästan blev tårögd. Visst är det en låt som kommer snurra mest på P4, men vad är det för fel i det? Det kanske är så att det är den radiokanalen jag borde lyssna på. Jag kanske tillhör deras målgruppen numera. Hursomhelst hoppas jag verkligen att Lisa Miskovsky skåpar hem semifinalen och tar upp fajten om ESC-platsen.

2. ”Bigger Than The Universe” – Anders Bagge
(Gick direkt till final som 1:a)
Det var nästan dött lopp med föregående låt. Otroligt bra och Anders Bagge har en grym röst. Texten var upplyftande och bra även den. Men innebär titeln ”Bigger Than The Universe” någon form av hybris? Nej då, för den var så bra. Enda orsaken att jag placerar den på andra plats är avsaknaden av scenshow. Å andra sidan kanske det inte behövs.

3. ”Freedom” – Faith Kakembo
(Gick direkt final som 2:a)
Vilken härlig låt med skön gospelfeeling. Den handlar om frihet att vara den man är. Låten sitter kvar i minnet, vilket visar på kvalité. Det blir spännande att se hur det går i finalen.

4. ”I Can’t Get Enough” – Cazzi Opeia
(Gick vidare till semifinal)
Denna låt var inte som alla andra. Visst är många andra låtar också medryckande och glada, men den här var klart annorlunda. Jag gillade den, främst melodin och basgången. Ser fram emot att höra mer av både den och av artisten.

5. ”Fyrfaldigt hurra!” – Linda Bengtzing
(Blev 5:a)
Detta var Linda Bengtzings åttonde bidrag genom årens lopp = rekord! Låten var en väntad upptempolåt i klassisk Bengtzingstil, dvs med mycket energi. Inte alls dålig, men i den här konkurrensen var det svårt att gå vidare.

6. ”Shut Me Up” – Tribe Friday
(Blev 7:a)
Detta var en frisk fläkt, en kul låt. Den beskrevs som en garageschlager, vilket stämmer rätt bra. Jag kände vibbar av ”Walking On Sunshine”, vilket är ett gott betyg.

7. ”Lyckligt slut” – Lancelot
(Blev 6:a)
Lancelot är son till Magnus Hedman och Magdalena Graaf och han gör ett helt okej framträdande. Jag lade märke till att det tog lång tid innan han greppade den gitarr som hängde runt halsen. Då blev det tydligt att gitarrsolot var inspelat. Men det spelar ingen roll, för det var en mjuk och vacker låt, som jag ändå nånstans gillade.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.