Melodifestivalen 2023 – deltävling 1

Så var allt igång. Göteborg var värdar för denna första deltävling. Jesper Rönndahl och Farah Abadi är programledare, proffsiga, men visst var det en del försök till krystade Göteborgsskämt. Som underhållning mellan omröstningarna dök Carl-Einar Häckner upp. Det var länge sen. Lika urflippad som jag minns honom. Men roligt ändå. Startfältet kändes lite svagt. Tveksamt om slutsegraren finns här.

Så här röstade the SvBG jury:

1. ”Haunted” – Rejhan
(Blev 5:a)
En otroligt vacker låt, framförd av en riktigt duktig sångare. Och Rejhan är bara 16 år! Han hade tydligen gått till final i Talang 2021, vilket jag inte alls är förvånad över. Men för mig var han en nykomling. Hursomhelst var detta min favorit för kvällen, men – som jag konstaterat så många gånger tidigare – ballader har det svårt i dessa sammanhang, vilket visade sig i resultatet, tyvärr. Detta lär dock inte vara det sista vi hör av Rejhan.

2. ”Diamond” – Victor Crone
(Gick vidare till semifinal som 3:a)
Victor Crone är en av mina favoriter sen flera år tillbaka och han brukar alltid leverera, även om det kan bli lite för nasalt ibland. Låten handlade om oövervinnerlig kärlek. Snudd på bäst ikväll, men saknade det sista lyftet. Bra att den får en chans till i alla fall.

3. ”Where You Are (Sávežan) – Jon Henrik Fjällgren, Arc North feat. Adam Woods
(Gick direkt till final som 1:a)
Man vet ungefär vad man får när Jon Henrik Fjällgren uppträder. Det blir dock alltid bättre när det blandas in andra stilar och andra sångare. Det här var en lyckad kombo. Låten handlade för övrigt om dottern.

4. ”Inga sorger” – Loulou Lamotte
(Blev 6:a)
Loulou Lamotte är så bra, även utan övriga Mamas. Det var en peppalåt med bra text. Det kan vara svårt med svenska låtar, men ännu svårare med skånska. Tyvärr. Det var lite Nordmanvibbar i refrängen.

5. ”Rhythm Of My Show” – Tone Sekelius
(Gick direkt till final som 2:a)
En latinoinspirerad låt med knepig rytm. Förde tankarna till Ricky Martin. Svår att sjunga med i. Inte min kopp med te. Kände ingenting. Möjligen har den vuxit till sig till finalen.

6. ”Raggen går” – Elov & Beny
(Gick vidare till semifinal som 4:a)
Årets dagishit? Glad och medryckande. Bättre än väntat, men… njae…

7. ”Länge leve livet” – Eva Rydberg och Ewa Roos
(Blev 7:a)
Ett svängigt revynummer, som väl borde ha varit kvar i det sammanhanget. Samtidigt kan man ju inte låta bli att fascineras över deras energi.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.