Melodifestivalen 2023 – deltävling 2

Denna deltävling, med hållplats i Linköping, såg jag i efterhand, eftersom jag var på fotbollsresa till England. Jag trodde nog att programledarna skulle utvecklas, att bristerna i första deltävlingen skulle ha justerats, men det blir så tydligt att Jesper Rönndahl mest är tramsig och att Farah Abadi är den som stabiliserar det hela. Han var dock bäst när han körde parkour.

Låtarna då? Jo, så här röstade the SvBG jury:

1. ”Now I Know” – Tennessee Tears
(Gick vidare till semifinal som 4:a)
En medryckande countrylåt som förde mina tankar till både ”Shallow” och Victor Crone. Jag gillade både låten och artisterna. Min favorit hittills i år.

2. ”Never Give Up” – Maria Sur
(Gick direkt till final som 1:a)
Maria Sur är en flykting från Ukraina. Hon har tävlat mycket i hemlandet, t ex i The Voice och X-factor. Och nog märktes det att hon har röstresurser. Det var ett snyggt nummer och låten handlade om hennes bakgrund. Välförtjänt finalplats.

3. ”All My Life (Where Have You Been)” – Wiktoria
(Blev 5:a)
Bra början på låten och många snygga harmonier. I bakgrunden fanns ett stort W. Jag trodde ett tag det stod för Winner, men den gick inte ens vidare. Lite synd, men den kommer säkert snurra en del på radion ändå.

4. ”Mer av dig” – Theoz
(Gick vidare till semifinal som 3:a)
Theoz var på hemmaplan i Linköping. Han gjorde succé förra året och denna låt var också bra, mycket medryckande, även om den inte var direkt nyskapande. Bra sång- och dansunderhållning var det definitivt.

5. ”On My Way” – Panetoz
(Gick direkt till final som 2:a)
Tala om att sprida sångglädje och att få även vi soffpotatisar att (nästan) vilja dansa. Det enda jag hade mot låten var att den har lite för mycket standardrefräng för min smak.

6. ”Comfortable” – Eden
(Blev 7:a)
En lågmäld låt, som handlade om en destruktiv relation. Den hade sååå vackra stråkar. Eden, dotter till en gammal J-lundare, sjunger bra, men tyvärr räckte det inte till.

7. ”Grytan” – Uje Brandelius
(Blev 6:a)
Vardagsrealism. Uje Brandelius räknade upp olika skäl till att höra ihop. Jag gillade verkligen texten och berättelsen, men det var långtifrån en vinnare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.