Melodifestivalen 2024 – deltävling 1

Först och främst: Vilket jubel, både i Malmö Arena och där jag satt i fåtöljen, när Björn Gustafsson dyker upp och tar vid där han slutade för 16 år sen, dvs med att uppvakta Carina Berg. Vilken komisk tajming den killen har! Total succé! Nästa jubel kom när A-Teens dyker upp på en reunionkavalkad av gamla hits. Det var många år sen och visst borde namnet vara A-dults vid det här laget? Riktigt roligt att se och höra dem igen!

Årets upplägg är något annorlunda än tidigare år. Hela fem deltävlingar med sex låtar i varje. Sen blir det ett finalkval efter sista deltävlingen med låtarna som blivit 3:a och 4:a. Typ så.

Men visst handlar Mello om låtarna? Hög tid att redovisa the votes från the SvBG jury:

 1. ”Forever Yours” – Elisa Lindström
  (gick till finalkval som 3:a)
  Rätt väntad låt, klassisk schlager, men den hade det lilla extra tycker jag. Lite ABBA-touch, vilket alltid är rätt i min Mellobok. Jag fick den här känslan jag får när en låt är riktigt, riktigt bra. Sannolikt var det den där speciella tonen i slutet i refrängerna.
 2. ”Heroes Are Calling” – Smash Into Pieces
  (gick direkt till final som 1:a)
  Lite hårdare rock av gruppen som gjorde succé förra året. Denna låt var bara snäppet sämre och handlade om att finna sin inre superhjälte. Tungt och melodiöst, precis vad jag gillar.
 3. ”Awful Liar” – Lisa Ajax
  (gick direkt till final som 2:a)
  Efter hennes genombrott i Idol 2014 har Lisa Ajax haft flera stabila låtar i Mello. Detta är femte försöket. Definitivt bland de bättre. Tyckte först att den var något tam, men den växte. Hon har alltid varit en duktig sångerska och det visar hon med eftertryck i Awful Liar.
 4. ”Min melodi” – Melina Borglowe
  (blev 6:a)
  Vispop med vacker musik, bl a signerad Andreas Mattsson. Stort plus för sångerskans glädje när hon ger en kärleksförklaring till sin man. Värd en högre placering än sistaplatsen.
 5. ”Supernatural” – Adam Woods
  (gick till finalkval som 4:a)
  Adam Woods sjöng med Jon Henrik Fjällgren förra året, vilket jag hade glömt. Han är duktig och låten är helt okej, men inget utöver det vanliga i dansgenren.
 6. ”Hela världen väntar” – Samir & Viktor
  (blev 5:a)
  Detta var fjärde gången Samir & Viktor tävlar i Mello. Jag vet inte, men hela världen väntar kanske på att det är sista försöket, för det blir ju inte bättre, mest bara blinkningar mot tidigare bidrag i mitten av låten. De vill sprida glädje och energi – och det lyckas de ju med i alla fall.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.