Melodifestivalen 2021 – deltävling 3

Igår kväll var det tredje deltävlingen i Melodifestivalen. För mig var det en typisk mellanomgång, inte låtarna, men allt övrigt. Jason Diakité gjorde sitt bästa som programledare, men var alldeles för ensam. Christer Björkman, ööh… näe, inte den här gången heller. Leif & Billy är kul, men det räckte inte. Mellanomgång är bästa benämningen. Låtarna var ovanligt jämna. Nästan vem som helst hade kunnat gå vidare, men så här ser det ut…

… när man ser på röstningen från the SvBG jury:

1. ”Beat Of Broken Heart” – Klara Hammarström
(Gick vidare till andra chansen)
Oj, vilka scenkläder. Robotliknande, men betydligt mer levande. Klara har en härlig röst och sjöng bättre live än förra årets bidrag. Detta var ett klassiskt Eurovisionbidrag, med stoooora tomtebloss i bakgrunden. Jag gillade låten mycket och tar första platsen strax före…

2. ”Voices” – Tusse
(Gick direkt till final)
Tusse har en fantastisk sångröst och matchande personlighet. När nu den forne Idolvinnaren dessutom fick en låt på hans nivå, så blev det här riktigt, riktigt bra. Det gjorde inget att man ibland kunde höra lite likhet med ”Broken Wings”. Det här var ett praktnummer med vinnarpotential, kanske även på Eurovisionnivå.

3. ”Still Young” – Charlotte Perrelli
(Gick direkt till final)
trodde att tvåfaldiga vinnaren Charlotte Perrelli hade gjort sitt i dessa sammanhang, men tänk så fel jag hade. Som alltid handlar det ju om låten, för jag vet ju att Charlotte är bra på att sjunga. Texten handlade om att åldern bara är en siffra och det kan jag väl skriva under på. Nu saknades bara Crosby och Nash för att supergruppen skulle bli komplett. Versen var kanske lite tråkig, men refrängen gjorde att det hela lyfte ordentligt. Den är svår att skaka av sig, så det är ingen tvekan om att hon gjort sig förtjänt av sin finalplats.

4. ”Den du är” – Elisa
(Blev 7:a)
Svårt att förstå att denna låt bara blev… ja, sist då… Elisa är en varm person som jag gärna hade unnat en andra chans. Det var en vacker låt med Disneykänsla och en otroligt snygg höjning. Inte omöjligt att den dyker upp vid sommarens vigslar och bosätter sig på Svensktoppen.

5. ”Baila Baila” – Alvaro Estrella
(Gick vidare till andra chansen)
Det var ingen överraskning vad Alvaro Estrella skulle komma med för låt. Glada, dansanta latinorytmer, som till och med lockade mig att vilja dansa (dvs vicka på fötterna i fåtöljen). Jag vet inte om jag tyckte den förtjänade att gå vidare, men den kommer säkert att spelas en hel del på radio och få mig att vicka lite mer på fötterna.

6. ”Contagious” – Mustasch
(Blev 6:a)
Den här låten var inte så smittsam som titeln varnade för. Jag hade nog förväntat mig lite mer. Det var dock ett härligt riff i verserna och ett bra driv i låten. Jag fick faktiskt känslan av att det kunde vara en metallifierad version av en synthlåt från början av 80-talet. Men det var svårt att uppfatta sången, möjligen hade låten mått bra av en lite annan produktion och därmed nått längre i tävlingen. Ser fram emot att få höra låten på radio.

7. ”Om allting skiter sig” – Emil Assergård
(Blev 5:a)
Ja, vad sjöng Sollefteåsonen Emil Assergård, vad skulle hända om allting skiter sig? *kollar i texten* Okej… då ”kan vi börja om och om igen. Vi kan göra vad vi vill, så kom och kom och ge mig lite till”. Visst kan jag ge denna låt fler chanser, även om det inte är på den här scenen. Jag fick lite Sarekvibbar och det är inte det sämsta. Dock kändes det som att låten gick lite för lågt, så att Emil aldrig riktigt kom till sin rätt. Jag vet inte.

Kuriosa: Återigen tippade jag och arbetskamraterna hur det skulle gå och den här gången blev det 4 av 7 rätt. Största missen var att jag i tippning (inte i tyckningen) hade satt Charlotte Perrelli på tok för lågt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.