Melodifestivalen 2021 – deltävling 4

I lördags hade jag höga förväntningar på Melodifestivalen, framförallt gällande programledarparet, eller framförallt ena halvan av programledarparet. Självklart blev det tokroligt, ibland nästan över gränsen. Det kan inte bli annat med Per Andersson inblandad. Mellanakterna blev inte en gå-på-toa-paus, för inte kunde man lämna TV-fåtöljen inte. Själva startfältet var ganska jämnt och höll rätt hög nivå.

Så här ser rösterna ut från the SvBG jury:

1. ”Good Life” – Tess Merkel
(blev 5:a)
Jag hade mina funderingar innan vilken riktning Tess Merkel skulle ta utan övriga Alcazar. Härligt att det fortsatte i samma spår med modern disco. Det var precis vad jag hade önskat. Och som hon levererade. Det här var en av mina absoluta favoriter i år. Hela numret var en höjdare och jag hade verkligen önskat att hon i alla fall kunde fått gå till andra chansen. Men icket…

2. ”Every Minute” – Eric Saade
(Gick direkt till final)
Eric Saade hade aldrig ställt upp utan en riktigt bra låt och som vanligt var själva numret något extra. Allt landade i 3 V:n för mig: Varför Varm Väst? Nåväl, den konstnärliga dansen var bra och lyfte låten. ”Every Minute” har internationell touch och klar Eurovisionpotential. Kan gå långt i finalen.

3. ”In The Middle” – The Mamas
(Gick direkt till final)
Jag trodde nästan att marknaden skulle vara mättad, men The Mamas har ett melloformat som fungerar ypperligt. Denna låt tog vid där fjolårsvinnaren slutade, både i kostymering och känsla. Låten var bra, bara snäppet efter fjolårets. Den var perfekt uppbyggd, men möjligen saknade jag det lilla, lilla extra ”på toppen”. Väl värd sin finalplats.

4. ”Best of Me” – Efraim Leo
(Gick vidare till andra chansen)
Detta var en klar överraskning för mig. Mycket bra och driven låt. Bra vers, bra refräng, bra framfört. Ska bli kul höra den igen i andra chansen – och Efraims framtida låtar!

5. ”Behöver inte dig idag” – Clara Klingenström
(Gick vidare till andra chansen)
Jag inbillade mig, baserat på de första tonerna, att den här låten inte skulle ha en chans, började anteckna lite om detta, men låten växte och växte allteftersom. Clara hade en behaglig sångröst, låten hade sköna harmonier och var läckert producerad. Så jag är glad att jag inte skrev första omdömet med bläck.

6. ”Allting är precis likadant” – Lovad
(blev 6:a)
Först och främst ett extra plus för Lova Drevstams fyndiga artistnamn. Jag gillade låten och det långsamma tempot, men samtidigt blir det svårare att vinna röster. Den följde samma sårbara stil som Molly Sandén – inte det sämsta – och var melodimässigt väldigt nära ”Där jag hänger min hatt” med Norlie & KKV – inte det sämsta. Nej, det här var absolut inte det sämsta, men konkurrensen var hård ikväll.

7. ”All Inclusive” – Sannex
(Blev 7:a)
Visst hade Sannex en glad och medryckande låt med en hyfsat rolig och nödrimmande text, men ikväll var sistaplatsen rätt självklar.

Kuriosa: Precis som vanligt chattade jag lite med mina trevliga arbetskamrater och försökte tippa slutresultatet. Ikväll gick det klart sämre, bara 3 av 7 rätt. Borde kanske ha utgått från vad jag själv tyckte så hade jag fått hela 4 rätt. (Men då hade det gått sämre tidigare deltävlingar).

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.