Jesu sju ord på korset [#2]

Ålidhems församling lägger under sju dagar ut musikandakter på vår YouTubekanal. Temat är Jesu sju ord på korset. Det blir några tänkvärda ord från mig och musik från församlingens musiker. Deras musikval blir sannolikt mest åt det klassiska hållet, garanterat väl värt att lyssna på. Dagens musikandakt kan du hitta här.

Jag kände att jag ville dela med mig av mina texter här, men samtidigt komplettera andakten med att länka till sån musik som ligger mig något närmare hjärtat och som jag tror kan bredda bilden och förståelsen av Jesu sju ord på korset.


2. ”Sannerligen, redan i dag skall du vara med mig i paradiset.”
(Luk 23:39-43)

Det andra ordet som Jesus säger på korset riktar sig till den förbrytare som hänger vid hans sida, den rövare som alltför sent insett att han valt fel väg. Nu hänger han där, ser på Jesus och säger: ”Jesus, tänk på mig när du kommer med ditt rike”. 

Han begär inte att slippa straffet. Han har gjort så mycket och vet om att han fått ett rättvist straff. ”Jesus, tänk på mig” är ett sista desperat rop på hjälp, ett famlande efter det lilla hopp han sett skymta, utan att fördenskull förvänta sig något.

Jesus svarar: ”Sannerligen, redan i dag skall du vara med mig i paradiset”.

Vilken tröst det är! För vad har du och jag annars att hoppas på? Vi vet, precis som Paulus skriver i Romarbrevet, att ”syndens lön är döden” (Rom 6:23). Utan Jesus är vi dömda för allt ont vi gjort och allt gott vi inte gjort. Vi har inget annat hopp än att sträcka oss mot korset, mot Jesus som tagit vår plats, som dör i vårt ställe och säga: ”Jesus, tänk på mig när du kommer med ditt rike”.

Och Jesus säger: ”Sannerligen, redan i dag skall du vara med mig i paradiset”.

Jesus hör vår bön och ger oss frälsning, även om det är i livets slutskede. Paulus skriver: ”Alla har syndat och gått miste om härligheten från Gud, och utan att ha förtjänat det blir de rättfärdiga av hans nåd, eftersom han har friköpt dem genom Kristus Jesus.” (Rom 3:23-24)

Jesu andra ord på korset påminner oss om att det finns frälsning för dig vid korset!

Bön
Tack Jesus för att du gav ditt liv på korset. Tack för den räddning och befrielse du ger oss, en frälsning för evigt. Låt oss nu få leva tillsammans med dig i frälsningens verklighet, i uppståndelsen och ljuset. Amen.  

Musik
”I Can Only Imagine” – MercyMe

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.