Melodifestivalen 2022 – deltävling 2

Mellocirkusens andra stopp blev i… ja, just ja, det var ju Avicii Arena igen. Tråkigt för orten som skulle besökas, men för oss TV-tittare spelar det ju ingen roll. En intressant detalj (som gick förlorat förra veckan pga app-strulet) var ju att åldersgruppernas röster omvandlades till röstpoäng. Frågan är om detta blir bättre i slutändan? Svårt att säga, men det är ju andra helgen i rad som just mina favoriter går till final. Kul för mig, men är det bra för våra chanser i ESC? Det återstår att se.

Oscar Zia hade denna kväll Eva Rydberg bredvid sig. Hon är så rolig. Härligt att se att hon som var en av mina favoriter på 70-talet fortfarande håller hög nivå. Allra roligast var att Eva Rydberg och Ewa Roos gjorde en ”Tingaling”, dvs en ny härlig version av fjolårets bidrag ”Rena rama dingdong”.

Och här kommer rösterna från the SvBG jury:

1. ”Änglavakt” – John Lundvik
(Gick direkt till final som 2:a)
John Lundvik är verkligen en grym sångare och låtskrivare. Årets bidrag var inget undantag. Den var mycket fin, riktigt vacker. Texten var också bra. Som om inte detta vore nog. Jag skulle bli förvånad om den dessutom inte kommer att växa ju mer man lyssnar på den.

2. ”Bluffin” – LIAMOO
(Gick direkt till final som 1:a)
En riktigt bra låt, mycket dansant och jag älskade basgången. LIAMOO levererar alltid på scenen, sjunger så bra. Möjligen var det något som saknades för riktig topplacering, men han behöver inte bluffa, för det här var bra.

3. ”Tror du att jag bryr mig” – Niello & Lisa Ajax
(Blev 7:a)
Jag blev mycket förvånad över att den här låten bara blev 7:a, för jag tycker den var medryckande och bra. Visst är det ju Lisa som gör låten bra, men jag gillade helheten. Den kunde gärna ha fått gå längre i Niellodifestivalen.

4. ”My Way” – Tone Sekelius
(Gick vidare till semifinal)
En helt okej låt, medryckande, om att gå sin egen väg. Min enda invändning var möjligen att den kändes något omodern.

5. ”Face The Crowd” – Browsing Collection
(Blev 6:a)
Här var det först och främst en riktigt bra start. En funkig hårdrockslåt med metallinslag. Jag gillade drivet och melodierna lite här och var.

6. ”Suave” – Alvaro Estrella
(Gick vidare till semifinal)
Suave betyder visst ”sensuellt” och det kanske det var. Jag vet inte. Det var latinopop som förväntat. Ja, allt var precis som jag väntade mig. Det var inte dåligt, men…

7. ”I Want To Be Loved” – Samira Manners
(Blev 5:a)
En lågmäld akustisk start som växte allt eftersom. Samiras sångstil påminde en del om ESC-vinnaren från 2010 Lena Meyer-Landrut som sjöng ”Satellite”. Låten var gripande, även om den inte räckte till. Det bästa var faktiskt att hon vågade ha pauser. Det känns fräscht.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.