Melodifestivalen 2022 – Inför finalen

Melloveckorna bara svischar förbi. Helt plötsligt är det final . Det har varit ett riktigt bra år, med ett starkt finalfält. Den enda jag verkligen saknar är ”Best To Come” med Lisa Miskovsky. Den hade jag på en stark andraplats av alla årets bidrag. Hennes frånvaro gör det dock lättare för mig att både rösta och tippa. För det är ingen tvekan om att årets vinnare – och en värdig representant till Eurovision i Turin senare i vår – är… [Wait for it]

Så här rangordnar jag finallåtarna:

1. ”Hold Me Closer” – Cornelia Jakobs
2. ”Bigger The Universe” – Anders Bagge
3. ”Bluffin'” – LIAMOO
4. ”Innocent Love” – Robin Bengtsson”
5. ”Änglavakt” – John Lundvik
6. ”I Can’t Get Enough” – Cazzi Opeia
7. ”Som du vill” – Theoz
8. ”My Way” – Tone Sekelius
9. ”Run To The Hills” – Klara Hammarström
10. ”Higher Power” – Anna Bergendahl
11. ”Freedom” – Faith Kakembo
12. ”In i dimman” – Medina

Kommentar: Det här är alltså vad jag tycker. Sannolikt blir det ju inte samma resultat när svenska folket sagt sitt, men jag kan inte se att ”Hold Me Closer” inte skulle vinna. Den har till och med vinna-ESC-kvalitéer. Om jag nu – mot förmodan – skulle gissa fel, så har jag inga större problem att se någon av de sex första som goda representanter för vårt land. Övriga är inte heller dåliga, men de når inte ända fram i mina öron.

1 reaktion på ”Melodifestivalen 2022 – Inför finalen”

  1. Du har ju så rätt…eftersom jag tippat (och gillat) exakt likadant 😊 Enda sorgen var att Lisa Miskovsky saknades! Den andra sorgen var att ”In i dimman” kom så högt. Den låg också sist i min lista!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.